صفحه اصلی > اخبار مرکز و فعالیت های مرکز : دومین کارگاه آموزش مددکاری با تدریس حجت الاسلام دکتر مهدی هادی

دومین کارگاه آموزش مددکاری با تدریس حجت الاسلام دکتر مهدی هادی

دومین کارگاه دوره آموزشی مددکاری با موضوع «اصول و فنون مصاحبه و مشاوره در مددکاری» صبح امروز در محل مجتمع نور استان قم برگزار شد.

این کارگاه که از ساعت 8 تا 18 و با تدریس حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی هادی برگزار شد و سرفصل های «تعریف مفاهیم مصاحبه، مشاوره و راهنمایی» ؛ «فرآیند، فنون و مهارت های مشاوره» ؛ «فرآیند، فنون و مهارت های مصاحبه» ؛ «ارتباط و تئوری های مربوط به آن» ؛ «چگونگی برقراری رابطه حرفه ای و مهارت های ارتباط بین فردی» بیان شد.

دکتر مهدی هادی در این کارگاه با بیان اینکه اصول و فنون مصاحبه در مشاغلِ یاری رسان همانند مددکاری، مشاوره که نیاز به ارتباط گیری دارند از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: جمع آوری اطلاعات و حمایت کردن رکن مهمی در مصاحبه است که درس اصول و فنون مشاوره عامل تسهیل این رکن است.

مدیر گروه تخصصی – تبلیغی رهنمایان سعادت تصریح کرد: فرآیند مشاوره شامل سه مرحله ی «قبل از مشاوره» شامل آمادگی های مشاور و آماده سازی شرایط ؛ «حین مشاوره» شامل ارتباط گیری، جمع آوری اطلاعات و تشخیص گذاری ؛ «بعد از مشاوره» شامل ارائه حمایت و راه های دسترسی است.

وی افزود: اگر مددکار دارای فضائل ظاهری همچون پوشش و ظاهری مناسب باشد و فضائل باطنی مانند رازداری و مهربانی را دارا باشد و از سویی متواضعانه دانش و مهارت خود را نشان دهد؛ می تواند رابطه کاملا اطمینان بخشی با مددجو برقرار کند.

دکتر هادی در ارتباط با راه های ارتباط موثر بیان داشت: «هماهنگی بین پیام های کلامی و غیرکلامی» ؛ «توجه به تفاوت ها همچون تفاوت های فرهنگی، تفاوت سنی، تفاوت در جنسیت، تفاوت فردی» ؛ «همدردی به این اندازه که حرف های او را فهمیده و بتوانیم حس او را درک کنیم» ؛ «گوش دادن فعال یعنی بشنویم، بفهمیم و بفهمانیم که فهمیده ایم» و «حذف موانع ارتباط به معنی امیدبخشی بی مورد، سرزنش و تحقیر» از راه های برقراری ارتباط موثر است.

عضو مرکز مشاوره ماوا در ادامه کارگاه، افراد کلاس را در گروه های دو نفره تقسیم کرد تا به عنوان مددجو و مددکار با یکدیگر گفتگو کنند و نقاط ضعف و قوت رفتاری آنها را متذکر شد. سپس دو گروه در نقش مددجو و مددکار در کلاس گفتگو کرده و راهکارهای اصلاحی توسط دکتر هادی بیان شد.

جمعی از طلاب انقلابی از سال ۱۳۹۷ جهت انجام امور خیرخواهانه، تحت عنوان مرکز نیکوکاری با کسب مجوز از کمیته امداد امام خمینی(ره) فعالیت خود را در راستای خدمت رسانی هدفمند به اقشار آسیب پذیر آغاز نمودند.
پست های مرتبط

هم‌افزایی مرکز بشری و کمیته امداد در «طرح معیشت احسان حسینی»

به گزارش روابط عمومی مرکز علمی _ فرهنگی و نیکوکاری بشری، بنابر…

گزارش ویدیویی پویش «پ مثل پدر»

به گزارش روابط عمومی #مرکز_علمی_فرهنگی_نیکوکاری_بشری، هاشم فدایی مسئول واحد مددکاری این مرکز…

رزمایش همدلی

آخرین پویش سال 1400 مرکز بشری به نیت سلامتی و فرج امام…

دیدگاهتان را بنویسید